Vad innebär eventproduktion?

Vad innebär eventproduktion?

Vad innebär egentligen eventproduktion? Och varför ska man anlita en eventbyrå för detta?

Frågan om huruvida DIY är att likställa med att anställa en professionell eventplanerare har varit ett hett ämne under en längre tid. Företag och organisationer som planerar ett event frågar sig varför de ska betala en eventbyrå när de helt enkelt kan göra det själv? En större eventproduktion är dock mycket mer komplex och tidskrävande än vad folk kanske tror.

Sanningen är att det finns många steg och omfattande planering bakom framgångsrik eventproduktion. En eventbyrå tar hand om praktiskt taget alla delar som utgör eventet och får det att fungera. I vårt ansvar ligger att koordinera alla aspekter av en tillställning, ända från början till slut för att se till så att allt färdigställs inom tids- och budgetramarna. Även om alla event har sina unika krav, och huruvida det är fokus på employer branding, en mer informativ tillställning eller ett varumärkesbyggande event, är det vissa saker som ingår i de allra flesta event som bland annat catering, underhållning och teknik.

Eventproduktion innebär alltså enkelt sagt att vi, för att vara klyschiga, är ”spindeln i nätet” och tar fram och producerar ert event efter givna förutsättningar och önskemål. Vi är proffs på att se vilka delar och kompetenser som behövs för att genomföra ert evenemang, och säkerställer att alla relevanta parter för ett optimalt projekt väljs ut och jobbar ihop mot samma målbild. Vi jobbar efter nedan nämnd process för att på ett bra sätt ta fram förslag och koncept, hitta lämpliga leverantörer, göra upp planer och följa upp projektets gång och driva det i rätt riktning, sätta personal, körscheman, produktionsscheman och genomföra eventet enligt överenskommelse med kund.

SPG Event är en eventbyrå med fokus på eventdesign och service i världsklass. Vi jobbar främst med eventproduktion för företag, men i vissa fall även med privatpersoner.

Vi är en eventbyrå i Stockholm, men jobbar i hela världen. Där du vill vara, dit tar vi dig. Vår breda kompetens och expertis har sin grund i vårt team och sin styrka i vårt stora nätverk av människor med rätt spetskompetens runt om i hela världen.

Vi är proffs på att se vilka delar och kompetenser som behövs för att genomföra ert evenemang, och säkerställer att dessa jobbar ihop mot samma målbild!

Vår process för eventproduktion

Uppstart
Utifrån ett briefmöte tar vi fram förslag på utformning, innehåll, design samt målsättning för projektet.
Vi presenterar offert och samarbetsavtal.
Ni har löpande kontakt med er account manager under hela uppstarten.

Produktion
Vid godkänt förslag tilldelas projektet ett projektteam som kommer leda all produktion framåt.
I nära kontakt med er tilldelade projektledare sätter vi tillsammans alla detaljer i denna fas. Detta är en tight del i processen med löpande avstämningar för att nå alla era önskemål.

Genomförande
Vi bygger, riggar, scensätter, inreder och checkar av.
Varje detalj ska vara på plats.
All personal och leverantörer handplockas för att hålla den höga servicenivå vi är kända för. Hela vårt team är på plats för att säkerställa leverans.

Avslutning & uppföljning
Efter genomfört projekt överlämnar vi eventuell dokumentation.
Vi har avstämning och utvärdering enligt önskat upplägg.

Vill du höra mer om hur vi kan hjälpa just er?

Vill du ha ett skräddarsytt förslag eller har frågor om hur vi kan hjälpa er med ert kommande event är du välkommen att kontakta oss, antingen på mail eller chatta med våra account managers direkt här på hemsidan i chatten!

Vi ser fram emot att höra från dig!