VÄRLDENS ROLIGASTE GRUPPARBETE? EN MATLAGNINGSAKTIVITET GER SMAK FÖR MER

Världens roligaste grupparbete? En matlagningsaktivitet ger smak för mer | SPG Event

Även om det finns många trevliga och genomtänkta lösningar för konferenser, mässor och andra möten är det något särskilt med att dela kök och laga middag tillsammans. Om du dessutom lärt dig nya tricks och tekniker när kvällen är över, är det väl bara att hänga på?

En del människor har fokus på att komponera den perfekta trerättersmiddagen, andra är mästare på desserter, några koncentrerar sig på att blanda och leverera den perfekta fördrinken. Om du funderar på att dra ihop ett gäng kollegor och göra en matlagningsaktivitet, så finns det faktiskt ett välförsett smörgårdsbord att välja från!

Är du tävlingsmänniska? Önskar du ibland att du fått delta i kockutmaningarna du sett på TV? Kanske vill du visa chefen att du gör den bästa majonnäsen på firman? Eller att dina skills som bartender är värda mer uppmärksamhet? Detta går att lösa med ett av flera företagseventDet går att plocka russinen ur kakan och satsa på en kväll i efterrätternas tecken tillsammans med den välkända kocken Niklas Ekstedt. Där lär du dig känna igen olika sorters choklad och bli tränad på relevant köksteknik vad gäller efterrätter.

En annan variant med samme expert är att göra en full middag tillsammans, i olika grupper. Är ni en stor grupp kan några prova drycker och några laga mat för att sedan rotera arbetsuppgifter, innan ni tillsammans njuter av resultatet.

Utmana kollegorna i moment som att lista ut ingredienserna i en rätt, blindprova vin och drinkar eller bena ur en kyckling på tid. Är du redo för öppning av ostron eller matlagning med skaldjur? Annars finns en kurs där du lär dig mer om hummer, krabba och räkor. Kanske lika bra att börja träna direkt?

De olika kurserna, eller matlagningsaktivitet för företag, kan kombineras på alla möjliga sätt. Ta en fikarast för att diskutera med kollegorna vilken variant som passar just er.

Hur kommer det sig att ”laga-mat-i-grupp” är så givande och uppskattat? Kanske ska vi tacka Georges-Auguste Escoffier, som är mest känd för att han skapade desserten Peach Melba? Han föddes i trakterna av Nice 1846, började i tidig ålder arbeta i restaurangkök och gav sedan ut klassikern Le Guide Culinaire, med 5 000 recept, som fortfarande är en viktig kok- och lärobok. Han tog med sig erfarenheter från armén kring hur arbetet organiserades in i köket på Savoy Hotel i London. Det skulle vara rationellt, hygieniskt och med tydliga roller.

Det finns inget som tyder på att intresset för teambuilding i kök minskar. Tvärtom är det något som återkommer hela tiden. Bestiga berg, ägna sig åt cykling eller forsränning är också kul, men förr eller senare måste vi ju alla äta. Att servera den gemensamma ansträngningen på tallriken som en avslutning på ansträngningarna är ganska oslagbart.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos SPG Event.”