VÄLJ RÄTT MÖTESLOKALER FÖR DIN FÖRETAGSTRÄFF

Välj rätt möteslokaler för din företagsträff | SPG Event

Efter att agendan är planerad och gästlistan satt återstår det bara att hitta passande möteslokaler för din företagsträff. Att välja rätt lokal kan påverka hur mötet kommer att se ut, vilket gör det till ett viktigt beslut. Nedan finns en lista på olika typer av möteslokaler du kan välja mellan:

Rum för presentation

Den här typen av rum anses vara ett standardval för möten av olika slag. I detta mötesrum hittar du vanligtvis ett relativt stort U-format bord som rymmer flera mötesdeltagare men går självklart att möblera om efter behov. Rummet passar perfekt för möten där en presentation eller diskussion ska ta plats.

Konferensrum

Ett konferensrum är vanligtvis utrustat med en liten scen eller talarplattform ifrån vilken man kan presentera, samt en uppsättning bord och stolar som rymmer allt från mindre till större grupper. När du ska boka ett konferensrum får du vanligtvis informera om den uppskattade siffran deltagare. Rummet är nästan alltid utrustat med teknik som projektorer, mikrofon och videoutrusning. Söker du möteslokaler i Stockholm finns där en uppsjö av välutrustade konferensrum att välja mellan.

Rum för utbildning

När det handlar om träning och utbildning är kan lokalerna se lite annorlunda ut. I dessa miljöer ska människor träffas, lära, dela kunskaper och samarbeta och det innebär inte sällan att det finns tillgång till datorer för alla deltagare. Det är också vanligt med videouppspelningsteknik, högtalare, mikrofoner osv. Att hålla utbildningsträffar i lokaler utanför kontoret har på senare år blivit allt mer populärt hos företag och organisationer.

Styrelserum

Många företag och organisationer väljer att hålla stora styrelsemöten på lite mer spännande platser än det vanliga kontoret. Det kan såklart handla om ett vanligt konferensrum, men mötet kan också ta plats i lite mer speciella miljöer. Prata med din lokalbokare för att få förslag på roliga och annorlunda lokaler att hålla nästa ledningsmöte i.

Vilken typ av lokal och rum som till slut blir vald beror till största del på vad mötet ska handla om. Om du även vet hur många personer som ska närvara, har koll på din budget och vilken utrustning som behövs blir det lättare att välja rätt. Om du vill ha hjälp med att boka möteslokaler i Göteborg eller Stockholm kan du vända dig till SPG Event. De har tillgång till några av städernas mest populära lokaler.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos SPG Event.”