VÄLJ RÄTT FESTVÅNING FÖR DITT BRÖLLOP

Välj rätt festvåning för ditt bröllop | SPG Event

Det finns många event som kräver att man hyr en festvåning. När antalet gäster blir allt för stort för att hantera, eller vid speciella event då det är viktigt att lokalen är tiptop. Bröllopsfesten kan vara den viktigaste festen du kommer att anordna i hela ditt liv. Därför väljer många att lägga ner stor omsorg och mycket tid på planering. Man vill att alla aspekter (bland annat dekoration, musik, gästlista och catering) ska klaffa. Någon sa en gång ”din bröllopslokal är mer än bara en lokal, det är en plats för att skapa minnen. Så spika datumet, och låt sedan fantasin ta över”. Bakgrunden till festen är alltså en av grundpelarna för en lyckad bröllopsfest.

Innan du bokar en festvåning i Stockholm bör du ta dig ordentligt med tid för att göra research och fundera över vilken typ av lokal du är ute efter. Följande tips och råd kan vara användbara i ditt sökande:

  1. Storlek på lokalen: Det är väldigt viktigt att alla gäster får plats, och att det finns gott om svängrum för dans och eventuella uppträdanden. Du vill inte att rummet ska kännas överfullt och instängt, men samtidigt kan det vara dumt att boka en alldeles för stor festvåning som känns tom på folk. Planera alltså efter antalet gäster, men som regel är ju förstås en större lokal bättre än en som är för liten. Om rummet känns för tomt kan man alltid fylla ut det med stora dekorationer.
  2. Har lokalen allt du behöver? Du bör se till så att din lokal har, eller att du har möjlighet att sätta ihop saker som ljud och ljus, filmvisningar, en scen, stolar och bord, plats för cateringpersonal och förberedning av mat, toaletter och eventuella omklädningsrum. Det kan dessutom vara smart att kolla upp vilka parkeringsmöjligheter som finns i närheten.
  3. Läge: Var du bestämmer dig för att hålla din fest kan påverka hur många gäster som har möjlighet att komma. Hur fina utsikter eller bra lokaler du än lyckas hitta, spelar det ingen roll om gästerna har svårt eller inte har råd att ta sig dit.

Att boka en festlokal kan kännas som ett svårt uppdrag. Men det är faktiskt inget du behöver göra helt själv. Med hjälp av en eventplanerare kan du enkelt och smidigt få tag på en exklusiv festvåning i Stockholm som lever upp till dina krav och förväntningar.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos SPG Event.”