Tre snabba med Truls från Rescued!

Att ett evenemang ska vara lyckat och alla deltagare glada och nöjda är ett självklart mål för alla event. Många vill också lägga mer och mer fokus på ett socialt ansvar och ha ett hållbart event. Alternativa transporter, eco-fokuserade lokaler och genomtänkt material i genomförandet är några sätt att jobba med CSR-frågor under sitt event.

Ett annat, inte bara bra, utan även välsmakande sätt att sätta en festlig och ansvarstagande guldkant är att ta hjälp av Rescued!

Vi har haft glädjen att ett flertal gånger nu fått ha med rescued på olika event, och högg tag i frukträddaren Truls för tre snabba frågor.

Hej Truls! Du är en av ”frukträddarna” på rescued. Berätta mer! Vad är och gör egentligen rescued?

De slängs ofantliga mängder frukt & grönt helt i onödan. Det kan handla om ett kantstött äpple, en för gul banan eller ett päron som fått frostskador, för oss tokiga anledningar till att frukten och grönsakerna behöver slängas. Vi tar hand om frukten och grönsakerna som hamnat utanför systemet helt enkelt. Vi sorterar, skär bort stötskador, klistermärken rivs av och allt det fina tvättas innan det blir god dryck i olika varianter. Frukten och grönsakerna som inte håller måttet komposterar vi och gör jord av. Att rädda frukt är ett hantverk som tar galet mycket tid, men vi sparar samtidigt otroligt mycket på vår planet. Dryckerna distribueras sedan till caféer, restauranger och hotell runt om i Sverige.

Hur kan man väva in er och era produkter på ett event för att inte bara göra och få smaka gott, utan också ge den guldkant?

Nytt sedan några månader tillbaka är att vi skapat ett nischat barkoncept i popup-format. Det är en förläning av vad Rescued står för. I korthet så handlar det om att vi bygger en fullutrustad mocktailbar- eller cocktailbar (mocktail = alkoholfri cocktail). Temat är hållbarhet, återbruk och miljö. Känslan ska vara urban, hållbar med en touch av vintage. Alla serveringar sker i återanvända Rescued-flaskor, gamla syltburkar, udda kristallglas och kanske toppas med ett papperssugrör. Nivån ska vara hög men utan att smakerna uppleves komplicerade. Alltsammans är väldigt konceptigt och härligt. Passar perfekt för den som vill skapa event med tydlig hållbarhetskänsla.

Om man vill ha med er på sitt event – hur gör man lättast då?

Enkelt – bara prata med din Eventbyrå och säg att du vill ha Rescued på plats så kommer vi tillsammans fram till vilket som är det mest passande lösningen för just ert gig. Eller dundra iväg ett mejl till truls@rescued.se såklart, så syr vi ihop något spännande tillsammans!

Läs mer om hur vi på SPG Event jobbar och kontakta oss gärna antingen via mail eller i chatten här på hemsidan!