Tre snabba med Petter Stordalen!

Många har kanske noterat att Stureplansgruppen för ett tag sedan fick en ny delägare. En man som både syns och hörs, och som varit väldigt på tapeten på senaste tiden. Vi fick chansen att ställa 3 snabba frågor till denne karismatiske herre!

Hur trivs du med att jobba och ha verksamheter i Sverige?

Jag ÄLSKAR att jobba i Sverige och med svenskar. Det är ordning och reda, löning på fredag och respekten för ett handslag är fundamental. Det är på grund av detta som jag investerar stort i Sverige. Men skillnaden mellan svenskar och norrmän är inte väldigt stor. Vi har en gemensam värdegrund och sen några mindre skillnader som att svenskar tar ganska lång tid på sig att fatta beslut men när de väl är fattade rättar alla in sig i ledet. I Norge fattar vi snabba beslut, men sedan går vi alla i olika riktningar. Tänk vad vi skulle kunna åstadkomma tillsammans?!

Vad kul med delägarskap i Stureplansgruppen! Vad finns det för framtidsplaner med ägandeskapet?

Stureplansgruppen erövrar nöjesscenen och de marknader de går in i. Jag har länge velat bli en del av det. Jag och Vimal har haft en dialog om detta sedan 2013 och i juni kunde vi äntligen presentera affären. Det jag ser är att vi tillsammans kan bli en väldigt stark part i att utveckla attraktiva destinationer och upplevelser i Norden. Jag har beskrivit relationen till Vimal och Stureplansgruppen som ett äktenskap. Alla som varit gifta vet att vad som helst kan ske i en relation. Låt mig säga som så att jag har stora planer, höga ambitioner och en väldig genomförandekraft. Tror att det är nåt som vi har gemensamt. Så nu är det bara att spänna fast säkerhetsbältena för det kommer bli åka av!

Vad är din starkaste källa till arbetsmotivation?

Människor! Helt klart! Jag älskar att möta nya människor och jag älskar att lära känna människor. Jag gör inte affärer med företag. Det är de personer som utgör företaget som jag intresserar mig för. Deras drivkrafter, deras engagemang, deras vilja att göra skillnad.