Tre Snabba med Niklas Ekstedt!

Företagscatering av SPG Event med Niklas Ekstedt

I mitten av februari tog Niklas Ekstedt över som krögare på Hillenberg och håller nu på att skapa sig sitt eget kvarter kring Humlegårdsgatan och Brahegatan. Vi fångade honom när han var på språng mellan krogarna, TV-inspelningar och cateringuppdrag!

Hej Niklas! Sedan ett par veckor tillbaka är du ny krögare på Hillenberg! Hur har första tiden på nya jobbet varit?
Det har verkligen varit svinkul! Med Ekstedt hundra meter ner på gatan och Tyge och Sessil runt hörnet känner jag mig hemma i det här kvarteret. Jag gillar att det är mitt där det händer, men ändå ett steg åt sidan. Det senaste 1,5 året har jag ätit många luncher och sena middagar på Hillenberg, så det är en krog jag verkligen älskar.

Vad kan vi förvänta oss för nya rätter på menyn? Några andra roliga förändringar?
Jag har förstås många idéer, men samtidigt skyndar jag långsamt. Hillenberg är en fantastisk krog med riktigt härliga gäster. Jag vill inte ändra för mycket, utan mer lägga på ett par lager – som toppar upplevelsen ytterligare. Just nu ser jag fram emot våren och mer grönt i säsong: ramslök, sparris, nässlor och rabarber kommer ta sig in på Hillenbergs meny så småningom.

Vi ser fram emot nya sammankopplingen med Tyge och Sessil också. Berätta mer om det!
Ja, det känns helt självklart att vi kopplar ihop Hillenberg och Tyge och Sessil. Just nu bygger vi en trapp mellan krogarna och längre fram kommer vi färdigställa ett research & development-kök där jag och mina köksmästare kan utveckla menyer och maträtter. Vi räknar med att krogarna är sammanbundna om ett par månader. Då blir det stor fest!

Tidigare publicerad på: http://stureplansgruppen.se/tre-snabba-med-niklas-ekstedt/