Tre snabba med Jamie Perry om Stockholm Open!

Stockholm Open är en årlig tennisturnering tillhörande ATP 250 Series. Från 2020 blir den nya operatören för turneringen SPG Event AB och detta är ett arrangemang med mycket anor och traditioner som vi ser fram emot att få föra vidare och utveckla ytterligare.

Efter en grundlig övervägning och med hänvisning till tre särskilda områden – ekonomisk trygghet och stabilitet, stark organisation och gedigen kunskap kring försäljning- och eventverksamhet samt starkt engagemang och ambition att driva Stockholm Open vidare – har styrelsen för Stockholm Open bedömt SPG Event AB som det starkaste och bästa alternativet att teckna avtal med som operatör av Stockholm Open för en 3-5 års period från och med 2020.

Jamie Perry tillträdde som VD för Stockholm Open i juli 2018 och vi högg honom i farten för 3 snabba frågor.

Hej Jamie!
Vi börjar med en bred fråga – vad tycker du är det bästa med Stockholm Open?

Utan tvekan turneringens historia och tradition! Åskådarna har under 50 år kunnat uppleva de flesta av tennisens giganter här i Stockholm. Sedan är inramningen på Kungliga Tennishallen fantastisk och erbjuder en väldigt unik, intim upplevelse eftersom publiken kommer så nära spelarna.

Som VD och talesman för Stockholm Open och dess ägare SALK, KLTK och Stockholms Tennisförbund – hur känns det inför det nya samarbetet med SPG Event som driftansvariga för turneringen 2020?

Det känns oerhört spännande. Stockholm Open firade 50 år under 2018 och vi ser fram emot att förvalta turneringens historia samtidigt som det behövs en injektion av kreativitet och utveckling för att driva turneringen fram till 100-års jubileet. Jag har följt SPG Events positiva utveckling under en längre tid och ser fram emot att tillsammans med Stefan Paymers team leverera ett Stockholm Open i världsklass för spelare, publik, media och samarbetspartners.

Vad ser du mest fram emot kring detta samarbete och omtag kring turneringen 2020?

Det känns spännande att Stureplansgruppen där SPG Event ingår har erfarenhet från diverse olika verksamheter. SPG Event har presenterat en stark vision och många bra idéer för turneringen och jag ser fram emot att följa denna resa från ritbordet till verklighet.