Tre snabba med Daniella på Hillenberg!

Hösten är här och suget efter det mustiga rödvinet kommer smygande för många. Vilka viner som passar till vad och varför är inte alltid helt lätt att veta, men kan vara en fantastiskt trevlig upplevelse att få lära sig mer om! Det är dessutom en trevlig upplevelse att göra tillsammans innan en middag eller annan tillställning. Daniella är ny i sommelierteamet på Hillenberg sedan en månad tillbaka och håller ställningarna här tillsammans med Christofer och Alex – vi snodde åt oss ett par minuter med Daniella för att prata viner och utbildningar.

Hej Daniella! Kan du berättar mer om dig och era nya vin-onsdagar?

Hej! Ja, jag anslöt teamet för några veckor sedan. Det är en omställning för mig som tidigare jobbat fine-dining med max 30 gäster per kväll och här på Hillenberg kan det ju snarare vara uppåt 230 en fredagskväll. Spännande och lärorikt! Och det öppnas en hel del roliga flaskor vin på kvällarna. På onsdagarna kommer vi köra en speciell Tarte Flambée och kombinera med ett par viner på glas som vi öppnar upp specifikt för tarten. Tarte Flambée är perfekt att ta in och dela på som snacks och är otroligt vinvänligt.

Berätta mer om er nya vinbar helga och vinprovningarna!

– Det är så roligt att folk verkligen törstar efter kunskap. Gemene man vill kunna något om vin och där vill vi såklart kunna stå till tjänst. Helga är en perfekt plats att förkovra sig i dryckens värld. Jag ansvarar för våra vinprovningar och var tredje lördag kör vi ett nytt tema där någon av oss sommelierer guidar provningsdeltagarna genom en sittande vinprovning med både teori och så får man såklart testa flera viner. Nu den 3 november var fokusområdet t.ex. Nya Zeeland. Ett tema jag ser fram emot är söta viner och desserter i kombination.

Allt detta låter väldigt trevligt!
Om man som företag vill lyxa till det med sina gäster och kunder, går det att skräddarsy provningar och utbildningar hos er som företag?

Självklart skräddarsyr vi åt de som vill. Utöver nya vinbaren Helga så har vi också fått ett superfint chambre separee som är omringat av vinkylar. Där inne kan man ha middagar i kombination med vinprovningar eller utbildningar. Är man ett ännu större gäng har vi också Galleriet, där är det bara fantasin som sätter gränsen för vad vi kan hitta på.