TIPS FÖR EN LYCKAD KONFERENS

Tips för en lyckad konferens | SPG Event

Oavsett om det är heldagskonferens, årsmöte eller ledningsmöte gäller det att noggrant planera detaljerna kring konferensen.

Här är några tips som hjälper företag från planeringsstadiet till ett lyckat evenemang:

Planera i god tid

Mindre konferenser kan organiseras på ett par veckor, men stora konferenser kan ta en hel del tid att planera för att allt ska bli korrekt. Därför är det viktigt att börja planera en konferens så snart som möjligt och skicka ut inbjudningar. Detta ger företaget tillräckligt med tid för att hantera eventuella problem med budgeten, plats eller andra oväntade frågor som är bundna till konferensen. Försök att slutföra alla större frågor som att boka konferenslokal och leverantörer i god tid innan konferensen ska äga rum.

Budget

Budgeten är en av de viktigaste aspekterna av att planera en konferens, eftersom budgeten är den drivande kraften bakom allt annat som följer. Tänk på vad som krävs för att göra konferensen lyckad och att deltagarna får ut så mycket som möjligt av den. Om det ska finnas gästtalare, catering, övernattning etc. se till att avsätta en budget för varje element.

Plats

Med budgeten och deltagarna i åtanke, välj en plats som passar konferensen i enlighet med antal deltagare och syfte med konferensen. Om konferensen är lagd under flera dagar kan man kolla med hotellet där deltagarna bor vilka konferensmöjligheter som finns på plats. Informera hur deltagarna tar sig dit, parkeringsmöjligheter mm.  Om ni letar efter en konferenslokal Göteborg eller Stockholm kan det vara bra att vara ute i god tid då de bästa lokalerna blir uppbokade snabbt.

Tekniska lösningar och övrig utrustning

Har lokalen de förutsättningar som krävs för konferensen? Om det krävs white board, möjlighet att visa presentationer med en projektor, koppla upp datorer, ljudsystem, kablar mm, bör detta kollas upp så det finns tillgängligt i anläggningen eller kan anordnas.

Ta hjälp

Planering av ett event eller konferens kan ta upp en hel del tid och resurser. Om man inte vill avsätta sin personal för att planera och organisera kan man ta hjälp av erfarna anordnare av företagsevent och konferenser.

SPG Event är ett välrenommerat eventföretag som kan hjälpa er att boka konferens i Göteborg och Stockholm. De ordnar er tillställning efter önskemål så ni kan luta er tillbaka och fokusera på annat. 

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos SPG Event.”