TIPS FÖR DIG SOM VILL ARRANGERA KICK OFF UTOMLANDS

Tips för dig som vill arrangera kick off utomlands | SPG Event

En kickoff kan göra stor skillnad. Här kan nya medarbetare komma in i gänget och personalteamet kan svetsas samman. Det finns dock många saker att tänka på när det kommer till kickoff-event och konferenser. Här följer flera tips för att lyckas med just din kickoff, även om du överväger att arrangera den utomlands.

Det är skillnad på en kick off utomlands och en vanlig utlandsresa

Det är fullt möjligt att göra avdrag på en kickoff, under förutsättningen att vissa kriterier uppfylls. Kickoff-eventet får inte handla för mycket om rena nöjen eller fritid. Då kan ditt företag behöva betala förmånsskatt. Arrangemanget ska vara jobbrelaterat, ha ett tydligt syfte och i efterhand måste du kunna visa att deltagarna och företaget “får ut något” av konferensen.

Tips när du planerar

När du planerar en konferensresa bör du tänka på att den bör innehålla minst sex timmars arbetsrelaterade aktiviteter per dag, och upp till 30 timmar per vecka. Exakt hur programmet ska läggas upp beror på företaget specifika mål och behov. Det kan handla om att lära personalen om en ny tjänst eller produkt, lyssna på en inspirerande föreläsare eller avhandla vissa företagsfrågor. Ett bra tips är att i god tid lägga upp en tidsplan med schema för varje konferensdag. Detta behövs inte bara  för att informera deltagarna om upplägget, utan kan också användas för bokföringen.

Ta hjälp av en eventbyrå

Att själv behöva ha koll på allting kräver tid, erfarenhet och kompetens. För att göra det enklare för dig själv och samtidigt säkerställa att konferensen blir så lyckad som möjligt kan du ta kontakt med en byrå som specialiserar sig på event. Det finns många företag att välja mellan, både i Stockholm, Göteborg och andra storstäder runt om i landet.

Boka kick off utomlands tidigt

Det finns inget värre än att vara sent ute. Resorna blir dyrare, hotellen blir uppbokade och du kan tvingas tänka om helt med din planering. Ju tidigare du börjar planera och boka, desto bättre kommer din kickoff att bli. Det finns många platser utomlands som kan passa utmärkt för just ert event.

Vad sägs till exempel om att besöka en vacker alpby i norra Italien? Eller varför inte resa till Franska Rivieran? Ni skulle även kunna ta del av Kroatiens varma väder och vackra vyer. Även här kan många eventbyråer hjälpa till då de redan har inarbetade kontakter och färdiga paket. Att lägga över en stor del av arbetet till eventproffs gör ditt jobb betydligt enklare. I slutändan spelar det ingen roll vem som har gjort vad, så länge kick offen blir lyckad och alla kommer hem med ny motivation och energi.

Kontakta SPG Event redan idag.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos SPG Event.”