TIPS FÖR DIG SOM SKA BOKA KONFERENSANLÄGGNING I STOCKHOLM

Tips för dig som ska boka konferensanläggning i Stockholm | SPG Event

För den som fått i uppdrag att organisera en konferens är det lätt att känna viss press över att hitta sätt att skapa meningsfulla möten och göra intryck på deltagarna.

Redan innan du kommer igång med arbetet och förberedelserna är det viktigt att fundera över hur du vill att deltagarna ska beskriva upplevelsen efteråt? Vilken skillnad gjorde konferensen i praktiken, och var den tillräckligt givande?

Som du kanske anar, så handlar alltså mycket om att det tänka igenom syftet för arrangemanget men också om det uppföljande arbetet. Ibland går det rutin i de här samlingarna och man glömmer varför de görs. Det är en fälla du ska undvika och en bra metod är då istället att tänka bakifrån och framåt – alltså att försöka formulera hur man vill att deltagarna ska känna sig när de går hem och vad de tog med sig tillbaka till jobbet och vardagen!

Har du svaren på detta och på hur du ska mäta genomslaget är halva jobbet gjort. Då är det läge att diskutera detaljerna med någon som kan hjälpa till med en konferensanläggning Stockholm. Någon som kan skräddarsy eventet just utifrån dina önskemål men också komma med kreativa uppslag. Boka möte med en snabbfotad, kreativ organisation som har stor erfarenhet. Någon som levererar inom deadline och budget!

Kontext och tema

Alltför ofta tänker man att konferensen är en egen föreställning, ett event som går bortom det vanliga vardagskneget och som är frikopplad från de dagliga målen. Men det är möjligt att lägga upp det på många olika sätt, beroende på vad som passar er bäst. Även om formen varierar brukar det finnas en röd tråd som löper genom återkommande veckomöten, personalträffar och glesare arrangemang som konferenser. Fundera på hur den kan användas under ditt arrangemang.

Måltid och meny

Om du har valt att samarbeta med en eventbyrå har du mycket gratis. Kunskaper om lokaler, stora kontaktnät av kockar och andra profiler till att börja med. Passa på att utmana det förväntade. Låt oss börja med maten. Sätt även in den i ett sammanhang. Snabb mat, eller långa sittningar? Säsongsanpassat, husmanskost eller en överraskning? Vill du att maten ska bli arrangemangets snackis eller ska den passera mera obemärkt? Kan matupplevelsen förstärka dina övriga budskap?

Tid och plats

När du bokar konferensanläggning är det viktigt att ange tydliga uppgifter gällande  storlek på lokalerna, vilken utrustning du behöver och hur många deltagare ni blir. Det brukar också vara bra att känna till hur kommunikationerna fungerar. Du har bäst insyn bland medarbetarna och er organisation, känner till verksamhetens olika projekt, förändrade arbetsuppgifter eller uppdrag. Allt detta är viktigt att ta hänsyn till när du lägger upp ett konferens av det här slaget.

Prata med en byrå som SPG Event för fler tips redan idag!

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos SPG Event.”