TIPS FÖR DIG SOM PLANERAR ATT BOKA KONFERENS I STOCKHOLM

Tips för dig som planerar att boka konferens i Stockholm | SPG Event

En lyckad konferens kräver planering och förberedelser, men också rätt förutsättningar. Oavsett hur mycket tid du lägger ner på att sätta ihop ett varierat program så finns det alltid risk för att allt faller platt om eventet inte sker på till exempel rätt konferensanläggning i StockholmNär du arrangerar en konferens är det med andra ord viktigt att inte välja en lokal på måfå. Även om ni blivit garanterade bra logistiska, praktiska och tekniska förutsättningar så finns det mycket mervärde i att välja en plats som matchar syftet med konferensen. 

Är eventet tänkt att fungera som team building, som en kick off eller ska den mest av allt ha kompetensutvecklande effekt? Kommer en stor del av tiden ägnas åt möten eller ligger fokus snarare på att aktivera personalstyrkan? Kanske är det till och med så att ni hoppas på att hinna med bägge delarna? Här nedan följer några tänkbara utgångspunkter för konferensen och tips på typer av lokaler som kan passa ert företagsevent:

Uppdrag i fokus

I samband med att företag ska börja arbeta med en ny produkt eller tjänst är det viktigt att alla är uppdaterade om vad som är på gång. En konferens kan då vara ett bra sätt att presentera satsningen och gemensamt komma fram till viktiga milstolpar, förutsättningar och tidsramar. Du som söker de bästa förutsättningarna för ett sådant evenemang kan välja en inspirerande, luftig anläggning som uppmuntrar till kreativitet och avslappnade men produktiva samtal. För mesta möjliga koncentration och fokus bör det dessutom finnas möjlighet att variera programmet med olika aktiviteter och upplevelser. Timslånga möten bidrar sällan med användbar input.

Gruppen i fokus

Relationer och kommunikation är grundläggande inslag inom alla företag. Hur bra och genomarbetade satsningar ni än må ha på gång så är det svårt att komma vidare utan en välmående personalstyrka. På grund av detta är det viktigt att regelbundet anordna event där de anställda får träffas och interagera under avslappnade former. 

En konferens behöver alltså inte nödvändigtvis baseras på trista produktionsinriktade planeringsmöten och torrt fikabröd. Tvärtom kan den vara fartfylld, underhållande och bygga på övningar som motiverar personalen till lekfulla samarbeten. I dessa sammanhang kan företaget boka konferens i miljöer som erbjuder miljöer för just grupp- och teamstärkande aktiviteter. Om du också vill hinna med mer traditionella konferensinslag kan det istället vara bra att samlas på en plats med både tilltalande inomhus och utomhusmiljöer. På så vis blir det möjligt att enkelt kombinera enklare övningar och möten.

Du som planerar att boka konferens i Stockholm eller andra städer och som vill förbättra förutsättningarna för ett verkligt lyckat arrangemang kan alltid kontakta SPG Event. De skräddarsyr lösningar för just era behov. Mer information hittar du också på deras webbplats. 

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos SPG Event.”