TIPS FÖR ATT ORGANISERA ETT FRAMGÅNGSRIKT FÖRETAGSEVENT

Tips för att organisera ett framgångsrikt företagsevent | SPG Event

Företags event är uppskattat bland de anställda och kan leda till en fördjupad teamkänsla bland dem. Event där företaget bjuder in andra företag och personer från sitt nätverk är också mycket uppskattade och ett ypperligt tillfälle att knyta nya affärskontakter och utöka sitt befintliga nätverk.

Eftersom tekniken blivit mer och mer avancerad kan förväntningarna på stora företagsevenemang öka. Arbetstagare och deras inbjudna gäster har högre förväntningar på företagsevenemang idag. Läs mer om utvecklingen av företagsevent i Sarah Max artikel, THE EVOLUTION OF THE CORPORATE EVENT, 2013.

Så, vad ska man då tänka på när man anordnar ett event för att det ska sticka ut och bli minnesvärt?

Målgrupp

Företagsevent bör tilltala sin målgrupp. Om event är riktat internt, dvs endast för de anställda, bör fokus ligga på teambuildingövningar, öppen kommunikation, brainstorming sessioner och uppdateringar om företaget. Om eventet inkluderar kunder eller andra utomstående bör man tänka på vad event ska innehålla och bjuda på. Ett företagsevent som bjuder in utomstående blir ”ansiktet utåt” och ger utomstående en inblick i företaget som står bakom eventet. Ska det vara ett säljande event? Gäller det en ny lansering av en produkt? Eller handlar det om att nätverka? Anpassa eventet därefter.

Plats och ort

Platsen påverkar hur lyckat eventet blir. Vid val av plats bör man ha tillgänglighet i åtanke. Till exempel om ett företag anordnar företagsevent i Stockholm så vet man att det är enkelt att ta sig dit oavsett var i landet man bor, då det finns gott om tåg- och flygförbindelser till staden. En storstad erbjuder dessutom många övernattningsmöjligheter.

Se till att bjuda in i god tid så gästerna får chans att boka resa och logi.

Mat och dryck

Mat och dryck är en viktig del av ett event. Innan man bestämt catering eller meny, bör man se över saker som:

Om tilltugg serveras under en presentation eller ett föredrag se till att det är lagom stora bitar och undvik mat som ger ifrån sig stark lukt eller svår att äta. Maten bör inte avleda uppmärksamheten från vad som händer.

Serveras maten till bords? Om inte bör man välja mat som är enkel att äta stående

Finns det allergier eller vegetarianer? Be gästerna nämna detta i sin OSA. Märk gärna ut mat som kan innehålla tex nötter om ni serverar plockmat eller buffe, och se till att ha flera vegetariska alternativ.

Dryck – ha alltid alkoholfria alternativ.

För er som är i behov av bra eventlokaler i Stockholm bör kontakta SPG Event som har tillgång till några av de bästa lokalerna i Stockholm.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos SPG Event.”