TESTA MATLAGNING ELLER PROVNING UNDER ÅRETS FÖRETAGSEVENT

Testa matlagning eller provning under årets företagsevent | SPG Event

Trots att film inte förmedlar dofter eller smaker, så kan det verkligen vattnas i munnen när vi ser kocktävlingar eller mat på den stora skärmen. Och visst kan de ge idéer för jobbets nästa matlagningsaktivitet också?

”Redan tidigt insåg jag att matlagning aldrig skulle bli ett jobb, det skulle bli en passion”, lär Gordon Ramsay ha sagt. Och han bär väl syn för sägen? Att uppnå det där symbiotiska förhållandet med ingredienser och tillagning är målet för många och något man vill se från scenen under firmans företagseventAtt våga utmana både individer och grupp med nya uppgifter och mål är givet vid varje tillfälle.

Vad kan du göra när du fått uppslag som du vill förverkliga på ett eller annat sätt? Till att börja med ska du veta att det mesta går att lösa tillsammans med erfarna proffs, som har stora nätverk, tillgång till kök, restauranger och kockar. Ta med dig alla galna idéer och prata igenom alternativen för nästa matlagningsaktivitet tillsammans med dina kollegor. Det finns ett oändligt antal olika teman att välja mellan. Ska det finnas en geografisk koppling? Vill ni använda säsongens råvaror? Finns det traditioner eller kök från andra länder som ni vill lyfta fram? Kanske önskar ni också kombinera matlagningen med en dessert- eller vinprovning?

Inga problem. Ett företagsevent kan nämligen bestå av flera olika delar. Varför inte kombinera en utomhus- eller äventyrsaktivitet med matlagning över öppen eld? En teoridel om hur ett recept bör sättas samman kan också avslutas med faktisk tillagning av en tre-rätters middag.

Naturligtvis finns det också tillfällen där man vill använda tiden effektivt och fokusera på möten, konferens, kompetensutveckling eller föreläsningar. I dessa fall kan det ofta vara en bättre lösning att ta hjälp av företagscatering som garanterar att mat och dryck samspelar med resten.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos SPG Event.”