TA HJÄLP AV EN EVENTBYRÅ FÖR ATT HITTA RÄTT EVENTLOKAL

Ta hjälp av en eventbyrå för att hitta rätt eventlokal | SPG Event

Att hitta rätt lokal för ett event handlar inte bara om att hitta ett ledigt ställe som funkar. Det kräver noggrann planering och research för att hitta den där perfekta lokalen som uppfyller alla krav och behov eventet har. Detta är inte alltid det lättaste att göra på egen hand, och här kan hjälp av en professionell eventbyrå komma väl till hands.

Alla lokaler passar inte för alla typer av event, och valet bör göras utefter en grundlig kravspecifikation från arrangören. Följande är några viktiga saker som du som arrangör bör fundera på innan du kontaktar din eventplanerare:

Kapacitet

Den kanske viktigaste faktorn när ett val av eventlokaler ska göras är storlek. Lokalens kapacitet avgör hur många gäster som kan delta och hur bekväma de kommer att vara under eventets gång. En för liten lokal kan innebära att du får neka gäster eller att sittplatserna inte räcker till. Det kan även bli mycket obekvämt att röra sig i en alldeles för full lokal. Se till att ha en ungefärlig siffra på hur många gäster som förväntas närvara på tillställningen och välj en lokal som matchar detta.

Läge

Den näst viktigaste faktorn handlar om var lokalen ligger placerad. Det finns självklart många passande lokaler att få tag på till bra priser, men då kanske du får räkna med att de inte ligger lika centralt. Detta kan vara bra ur en budgetsynpunkt, men kan bli olägligt för gästerna. Ligger lokalen allt för avsides finns en chans att en del bojkottar eventet på grund av detta. Viktigt är även att lokalen är lätt att hitta till.

Faciliteter

De flesta lokaler har tillgång till grundläggande saker som bord, stolar och någon typ av dekoration. Beroende på vad som krävs för eventet bör du även se till att se efter om lokalen har tillgång till ljud- ljus och videoteknik samt wifi. Viktigt är även att det finns tillräckligt med parkeringsmöjligheter samt toaletter och eventuellt också omklädningsrum.

Det krävs alltså en del eftertanke och planering för att boka en riktigt bra lokal. Innan du bokar något är det viktigt att du själv tar dig en titt på lokalen på nära håll. På så vis minskar risken för överraskningar i sista stund. Ska du hålla ett evenemang i Stockholm och vill ha hjälp med att hitta rätt lokal kan du vända dig till SPG Event.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos SPG Event.”