Snabba tips för planering av lyckade företagsevent i Göteborg

29 juni, 2018

Oavsett om det handlar om en rolig kick off med kollegorna eller om ni planerar att dra ihop ett event för att träffa era kunder krävs det en del planering för att det ska bli ett lyckat event. Roliga företagsevent i spännande miljöer hjälper till att bygga relationer. Nedan följer en mängd viktiga tips på vad du kan tänka på när det är dags att börja planera.

1. Bestäm ett passande tema för ditt företagsevent

En bra start för ett lyckat företagsevent i Göteborg, eller vilken annan stad som helst för den delen, är att börja med att bestämma ett tema. Detta kan du oftast få hjälp med utifrån ett breifmöte om du tar hjälp av en eventbyrå. Kanske vill du bjuda in till en härlig sommarfest med tropiskt tema? Eller vill du erbjuda något alldeles extra och ta med kollegorna till housefestivalen Summerburst för ett fartfyllt företagsevent? Möjligheterna är oändliga.

2. Sätt en budget & affärsplan för ditt företagsevent i Göteborg

En annan viktig del av planeringen är såklart budgeten. Kontrollera hur stort utrymme ni har för årets event och planera sedan resten därefter. Även om det är lätt att gå all in på spännande lokaler och roliga överraskningar är det också viktigt att faktiskt sätta upp en affärsplan för eventet. Vad vill ni få ut av dagen? Kanske behövs det hyras in en föreläsare?

3. Bestäm ett datum för ditt företagsevent

Planera företagseventet i god tid och bestäm ett datum så att så många som möjligt kan delta. Detta är också viktigt för när du ska boka lokal för företagsevent i Göteborg då det fort kan bli fullbokat.

4. Hitta en passande lokal för ditt företagsevent

Lokalen är också en av de första sakerna du bör bestämma dig för. Oavsett om det är en mässa, konferens, konsert eller fest du planerar kommer detta vara avgörande för ett lyckat event. En av de viktigaste sakerna att förhålla sig till är att hitta en lokal som passar ändamålet och det antal gäster som är bjudna. I Stockholm hittar du till exempel Cabaret för roliga fester eller Nosh & Chow för stämningsfulla middagar.

5. Ta hjälp genom att hyra in en eventbyrå

Tar du hjälp av en eventarrangör som har gott om kontakter kommer de kunna hjälpa dig med allt som behövs inför eventet. Inte bara lokal, utan även dekoration, musik, catering m.m. De ser även till att temat som du valt ut genomsyrar hela eventet. Var tydlig med vad du vill uppnå för att få det som du vill ha det. Det är viktigt att förklara vad syftet med eventet är samt hur många och vilken typ av människor som ska delta. På så sätt kan eventbyrån presentera den bästa lösningen för just dina behov. SPG Event är en professionell eventbyrå som levererar helhetslösningar till flera av Sveriges största varumärken. Med dem kan du boka fester och företagsevent i Göteborg och runt om i världen.

6. Uppmärksamma ditt företagsevent i Göteborg

Till sist – glöm inte att marknadsföra ditt event så att alla berörda görs medvetna om att det äger rum!