SATSA PÅ ETT HÄLSOSAMT OCH “GRÖNT” ALTERNATIV FÖR FÖRETAGSEVENTET

Satsa på ett hälsosamt och “grönt” alternativ för företagseventet | SPG Event

För att skapa ett lyckat event krävs en kreativ kombination av flera olika element. Några av dessa element är engagerande och intressanta presentationer, god mat och bra lokaler. Till detta kan man gärna lägga några nya idéer för möten som exempelvis träningspauser och andra ”gröna” initiativ som omnämns i artikeln Meetings imagined, Corporate Event Trends To keep an eye on1. Enligt artikeln är träningspauser ett hälsosamt sätt att inspirera till produktivitet och kreativitet bland sina anställda när man håller ett företagsevent.

Företagsfest i Göteborg
Ett företagsevent kan anordnas för att ge de anställda ett nyttigt miljöombyte där de kan få ny motivation och nya idéer. En god hälsa är viktig för att de anställda ska kunna utföra ett gott arbete. Därför är träning under företagsevent ett fantastiskt sätt att skapa förutsättningar för en bättre hälsa hos sina anställda. Genom att röra sig ökar dessutom koncentrationsförmågan och därför kommer uppmärksamheten vid möten eller dylikt bli högre. Att hålla ett kort träningspass kräver ingen särskild utrustning och innebär i regel inte heller någon kostnad. Allt som krävs är 15 minuter av tiden mellan mötena.

Något annat som man kan ägna dessa 15 minuter åt är meditation, vilket också är ett sätt att förbättra koncentrationen och skapa förutsättningar för givande möten. Eftersom meditation är en erkänd metod för att skapa ökad koncentration är det mycket passande för företag att inkludera i sina möten.

Några gröna initiativ man kan ta för att göra mötet mer miljövänligt är att så långt det är möjligt undvika pappersutskrifter. Idag har många möteslokaler i Göteborg och i andra städer Wi-Fi tillgängligt för mötesdeltagarna vilket gör att de kan följa med i innehållet och anteckna direkt i sin laptop eller surfplatta.

För att ett företagsevent eller en företagsfest i Göteborg eller i andra städer ska bli lyckad krävs god planering. Vill man göra det enkelt för sig kan man anlita ett eventföretag som sköter alla planering. SPG Event är ett företag som verkar kunna anordna vilka fester eller event som helst. De har tillgång till många olika lokaler och kan boka en exklusiv konferenslokal för företag som vill ha det lilla extra. Förutom företagsevent och företagsfester planerar och arrangerar företaget andra typer av fester som bröllopsfester, modevisningar, produktlanseringar med mera.

Reference:
http://www.meetingsimagined.com/tips-trends/corporate-event-trends-keep-eyen

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos SPG Event.”