MÖTESPRODUKTION

Mötesproduktion | SPG Event

Det går åt en hel del planering för att hålla ett stort företagsmöte eller en konferens. Lokaler ska bokas, innehåll ska produceras, talare ska schemaläggas, presentationer ska skapas, teknik ska hyras och catering ska ordnas. Alla moment bör klaffa för att ett möte ska gå så smidigt som möjligt, och för att du som anordnare ska uppfattas som professionell inför dina deltagare och möjligtvis framtida samarbetspartners. Nedan följer en lista på vad du bör tänka på inför en mötesproduktion i Sverige.

  1. Ha ett tydligt mål med mötet: Om du har klart för dig att eventet handlar om att marknadsföra ditt varumärke, vet du till exempel att du kommer att behöva arbeta med nätverkande. Om syftet bara är att slappna av och ha kul behöver du istället planera in roliga aktiviteter och underhållning. Att inte ha agendan eller målet med en sammankomst klart för dig innan mötet kan få allvarliga konsekvenser, speciellt om du är en av arrangörerna.
  2. Boka möteslokaler i tid: Om du ska hålla i ett möte eller en konferens i Göteborg behöver du boka möteslokaler i Göteborg. När du ska göra detta bör du vara ute i god tid, och absolut inte vänta till sista minuten eftersom att allt då kan vara uppbokat. Om du vill använda populära lokaler är det ännu viktigare att du planerar i förväg.
  3. Ha koll på antalet gäster/deltagare: Genom att ha bra koll på antalet deltagare kan du slippa pinsamma situationer som att inte kunna erbjuda sittplatser eller mat till alla som anländer.
  4. Kontrollera att all nödvändig teknik finns i lokalen: Det är inte ovanligt att man när man bokar en möteslokal också tar för givet att all nödvändig utrustning kommer att finnas på plats, vilket det inte alltid gör. Se därför till att i förväg ta reda på om det finns en whiteboard, pennor, projektorer, ljud, ljus och annat som kan behövas.
  5. Kolla lokalens storlek: När du bokar en lokal bör du ta reda på hur många personer den har kapacitet för. Att inte få ordentligt med plats för stolar eller nog med andrum kan göra att deltagarna snabbare blir trötta och slutar att koncentrera sig på ditt innehåll. Bra mötesproduktion innebär att man bokar lokaler som passar antalet deltagare.

Med en professionell eventplanerare som arbetar med mötesproduktion kan du lugnt luta dig tillbaka och fokusera på ditt. Ett företag som SPG Event kan bland annat ordna med saker som catering, bokning av spännande lokaler samt professionella artister och underhållning.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos SPG Event.”