MÄSSLOKALER

Mässlokaler | SPG Event

Utställningar och mässor är ett bra sätt för företag att nätverka och öka sin försäljning, då det innebär en möjlighet att visa upp sig och sina produkter för andra företag och konsumenter. Det är också ett sätt att genom direktkontakt med kunder eller konsumenter bilda sig en uppfattning om deras attityder och behov. Förutom att nätverka och förstärka relationen till befintliga kunder och leverantörer, är det också en chans att knyta nya och värdefulla kontakter. Mässor innebär även en möjlighet att spana in sina konkurrenter och deras utbud.

Det finns alltså en del positiva aspekter av att anordna mässor och utställningar, men hos de flesta företag finns antingen inte tid nog, eller så räcker inte budgeten för att både planera och anordna något sådant. Ett eventföretag som SPG Event kan då vara till stor hjälp i planeringen, då de till exempel kan hjälpa företag att boka passande mässlokaler och annat nödvändigt för att genomföra eventet.

Förutom att boka mässlokaler, kan eventplanerare även ta hand om bokningen av de interiörer som ska användas inne i lokalen som mässbord, stolar och ljus. De kan även ordna med sådant som annonsering och PR-strategier av olika slag för att eventet ska nå ut till rätt målgrupp. SPG Event har både tillgång till passande mässlokaler i Stockholm och verkar vara pålitliga när det kommer till marknadsföring och varumärkeshantering eftersom att de anpassar varje event efter kundens önskemål och behov.

Ser man till SPGs hemsida kan man se att de har planerat ett stort antal event, bland annat mässor och utställningar, men också konferenser, företagsevent, prisutdelningsceremonier, boklanseringar, filmpremiärer och så vidare. SPG Event, eller Stureplansgruppen Event, är en del av Stureplansgruppen som är Sveriges största nöjeskoncern. Det innebär att SPG har ett stort nätverk av kontakter som kan utnyttjas för att boka proffsig underhållning som välkända DJs och artister.

Förutom musikalisk underhållning har SPG Event också möjlighet att boka kända kockar som Niklas Ekstedt och Christian Hellberg för catering av event. De har också möjlighet att erbjuda kunnig barpersonal. Genom de här tjänsterna kan eventföretag hjälpa företag och privatpersoner med de praktiska delarna av att anordna olika typer av event, så att medverkande och besökande istället kan lägga sin tid på att njuta av tillställningen.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos SPG Event.”