Lokal: Anrika Gamla Riksarkivet

Gamla Riksarkivet är en anrik institutionsbyggnad från slutet av 1800-talet.

Byggnaden är unik i sitt slag, belägen på natursköna Riddarholmen och huserar en 500 kvm stor innergård. Inne i byggnaden, spritt på 3 våningar, ryms flera rum för sittningar samt en egen biograf.

Välkommen till en historisk miljö som inspirerar!

Gamla Riksarkivet

se kapacitet nedan.

En unik byggnad belägen på natursköna Riddarholmen

Rummen:

Arkivariet:
Här ryms upp till 76 sittande gäster för middag samt upp till 140 stående. Lokalen har befintlig ljudutrustning samt projektorduk på 5x3m och passar väl även för konferenser och föreläsningar upp till ca80 personer. Scen samt scenljus finns att hyra.

Forskarsalen:
Den största lokalen i huset, belägen på plan 4. Forskarsalen rymmer upp till 130 (långbord) respektive 96 personer (runda bord) sittande och 200 personer stående, med balkongen inräknad.

Expeditionen & Salongen:
Här ryms upp till 40 sittande eller 100 stående per sal. Lokalerna har vinbalkong och fin utsikt. Rummen passar utmärkt som mindre matsalar alternativt bar och dans-lokaler att komplettera till en sittning i forskarsalen.

Vinden:
Här ryms 40 personer sittande kring runda bord alternativt 50 stående. Egen toalett finns i anslutning till lokalen, som kan nås med hiss och är handikappvänlig. Rummet ligger en trappa upp från de 3 större lokalerna i fil – med utgång på vinbalkongen.

Vinden kan med fördel användas som loge vid spelningar, eller som lounge under större tillställningar.

Biografen:
Biosalong för upp till 72 sittande gäster på plan 3.
Lokalen är fullutrustad med THX-ljud och gör sig även perfekt för konferenser, föreläsningar och presentationer

Eldarbaren & Portvaken:
Två mindre lokaler på plan 1. Eldarbaren har en bra utrustad bar, cafémöblemang och genom detta rum tar man sig även in till det större WC batterier med 8 toaletter, varav 1 tillgänglighetsanpassad. Portvakten består av 3 mindre rum varav ett har en mindre bar.

Innergården:
Gamla Riksarkivet huserar en 500 kvm stor innergård som kan användas dels helt separat, eller i samband med arrangemang inne i huset.

Adress: Birger Jarls Torg 2 A, Stockholm