Julfest – en av årets stora företagshappenings

Säga vad man vill om köttbullar och Kalle Anka, men julfesten är en tradition hos så gott som alla företag – och julfest är något vi som eventbyrå i Stockholm får göra mycket av under sista månaderna på året.

En julfest kan vara allt ifrån ett enkelt, traditionellt julbord med ett par snapsvisor och en svängom. Till en regelrätt gala med pompa och ståt – eller kanske något mitt emellan.

När det är dags att planera julfest för företaget är det många som snabbt hugger första bästa julbordsbokning – men ibland kan det vara värt att tänka ett steg till och få till det där ”lilla extra”.

Några enkla tips nu när det är dags att boka julfest för företaget

Antal & behov
Börja med att reda ut det som kanske låter som det enkla – antal och behov. Hur många ungefär kommer ni att vara? Behöver ni ”hela paketet” med lokal, mat, dryck, underhållning och aktiviteter? Eller har ni kanske en julfest på kontoret i åtanke och behöver hjälp med catering? Eller vill ni passa på att slå ihop julfesten med en avslutande konferens för att summera året och kanske hitta en flerdagarslösning på annan ort? Är det verkligen julfest i Stockholm som ni önskar? Eller det kanske i Malmö? Eller varför inte alperna?

Budget, datum & ramar
Grunden är satt och det är dags att kika på budget och andra ”ramar”. Att veta en ungefärlig summa, eller ett max-tak som ni har budget för är viktigt för att kunna hitta ett så passande alternativ för er som möjligt!
Finns det särskilda datum som vore att föredra? Tips – flexibilitet med datum kan öppna upp för häftigare möjligheter.
Är det några andra måsten eller önskemål? Kanske vill VDn alltid ha en särskild DJ som kanske endast är tillgängliga vissa datum? Har ni lovat de anställda att de i år äntligen ska slippa glöggen? Eller tvärtom – lovat en traditionell jul i ”hemma hos” miljö?

Fundera över tema & känsla
Är det en traditionell jul det ska bjudas in till? Eller kanske christmas with a twist? Låt Alice i underlandet möta pippis godisbutik och hoppa in i julgodisets värld. Eller kör på en magical christmas med glitter och levande ljus i magisk miljö. Eller kanske helt tvärt om – ta era gäster tillbaka till sommaren och semester, eller ta den traditionella vinterresan till julfesten med tema asien.

Ta kontakt med din eventbyrå för företagets julfest i Stockholm

Förklara vilket antal, behov, budget och andra ramar och önskemål ni har kring eran tillställning. Har ni redan funderat på tema lyfter ni såklart även detta – annars hjälper vi er gärna. Alternativt om det inte ska vara något särskilt tema alls utan bara en härlig kväll ihop.

Vi påbörjar arbetet med att ta fram förslag på lokaler, upplägg och koncept som kan passa just er grupp. Vi hjälper er sedan varje steg på vägen – precis så mycket eller lite ni vill och önskar utefter era förutsättningar, för att tillsammans skapa en magisk julfest i Stockholm, alperna eller med ett specifikt tema!

Vill du har hjälp med att boka och planera ert företags julbord?

Kontakta oss via mail eller på chatten!
Eller kika på några av de lokaler vi kan hjälpa er med för kommande julfest och andra event.