HEMLIGHETEN BAKOM ETT LYCKAT FÖRETAGSEVENT

Hemligheten bakom ett lyckat företagsevent | SPG Event

Ett event kan se ut på många olika sätt. Det kan vara en produktlansering, en modevisning, en kickoff för den egna personalen eller en föreläsningsdag där gästerna kan mingla efteråt. Allt beror på vilka idéer, behov och krav du och ditt företag har. Här finns några samlade tips som hjälper dig få till ett lyckat företagsevent, oavsett vilken typ av event du vill anordna.

Tydlighet från start

När du planerar ditt event har du oftast vissa begränsningar. De mest grundläggande gränserna är budget och deadline. Under planeringsfasen är det alltid bra att våga drömma stort och ta ut svängarna ordentligt. Du kanske till och med ska försöka tänka utanför boxen, kombinera två saker som aldrig tidigare provats. Vid det här stadiet gäller det att ta fram ett tydligt mål att sträva efter. När du vet vilken typ av event du vill ha och ungefär hur eventet skulle kunna se ut blir det enklare att ta beslut.

Du är inte ensam

Att anordna ett event är fullt möjligt att göra på egen hand, men det är betydligt enklare att göra det tillsammans med ett team. Det handlar inte bara om att du kan fördela arbetsuppgifter och ansvar till olika personer, du får dessutom ta del av andras perspektiv och idéer. För att skapa ett starkt team kan du ta kontakt med ett företag som specialiserar sig på event. Hitta en lokal aktör som har bra referenser och hör av dig. Vill du hålla ditt event i Göteborg kan en eventbyrå Göteborg se till att ditt event blir så lyckat som möjligt.

Problem är oundvikligt

Det är viktigt att komma ihåg att ett event kan påverkas på oändligt många sätt. Det innebär att bekymmer och problem kan dyka upp väldigt snabbt. Det innebär också att du måste kunna hitta lösningar snabbt.

Först och främst måste du vara mentalt redo på att läget kan och kommer att förändras. Den perfekta lokalen kanske blir otillgängligt på grund av en omständighet som ingen hade kunnat ana. En nyckelperson kanske blir sjuk. Den planerade maten kanske inte dyker upp. Som eventarrangör gäller det att kunna tänka snabbt och lösningsorienterat. Ett bra tips är att ha en reservplan för att snabbt kunna skrida till verket direkt. Tänk igenom olika risker och hot mot eventet och hur dessa skulle kunna undvikas och, ifall de inträffar, lösas så fort som möjligt.

Våga släpp taget

Att anordna ett event kräver både kunskap och kompetens. Det är mycket arbete bakom kulisserna och när det väl sätter igång kan det vara svårt att själv ta del av eventet och njuta av stunden. Om du anordnar ett företagsevent Göteborg och tar hjälp av ett duktigt eventföretag kan du med fördel låta en av byråns projektledare ta över ansvaret. Se istället till att njuta fullt ut av det event du och ditt team har skapat. Det är du helt klart värd.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos SPG Event.”