FAKTORER ATT HA I ÅTANKE NÄR DU SKA BOKA EN LOKAL

Faktorer att ha i åtanke när du ska boka en lokal | SPG Event

Att hitta rätt lokal för ett event kräver mer än att bara hitta en ledig lokal. Det kräver noggrann planering och research för att hitta ett perfekt ställe som matchar krav, behov och budget. Eventet kan anta många former, men alla lokaler passar inte för allt. Lokalen bör väljas utifrån vilken typ av event som ska hållas. Följande är några saker du kan ha i åtanke när du letar efter en lokal:

Kapacitet

Det första du bör titta efter när du ska välja lokal är att se till att den är stor nog för alla dina gäster. Storleken på lokalen kan vara en viktig del i hur bekväma gästerna kommer att vara. Detta påverkar i sin tur också hur framgångsrikt eventet blir. I en för liten lokal kan gästerna känna sig instängda och obekväma. En lokal som är alldeles för stor leder istället till att eventet ser tomt och inte lika välbesökt ut. Boka alltså en lokal som är lämplig för antalet besökare. Tar du hjälp av en eventbyrå kan du ofta få förslag på passande lokaler bland annat baserat på antal gäster.

Läge

En annan väldigt viktig aspekt av lokalvalet handlar om var någonstans den ligger. Du kan ofta hitta bra eventlokaler till rimliga priser om du nöjer dig med att vara lite i utkanten av centrum. Å andra sidan kan du ha svårt att få gästerna att komma till ditt event om det ligger allt för långt bort. Detta blir en avvägning där du får prioritera. Var lokalen än ligger bör den vara lättillgänglig och lätt för gästerna att hitta till.

Faciliteter

De flesta lokaler du kan hyra har tillgång till saker som bord, stolar och grundläggande dekoration. Beroende på vilka behov du har bör du även fråga om saker som ljud-, ljus- och videoutrustning samt om det finns wifi på plats. Se även till att det finns ordentligt med parkeringsplatser kring lokalen och att badrummen är rena och fräscha.

Att lyckas boka en riktigt bra lokal kräver alltså en del planering och framförhållning. Innan du bokar något bör du alltid själv åka förbi för att inspektera lokalen och för att prata igenom eventet med personalen på plats. Du kan även titta efter nyare recensioner och omdömen för att skapa dig en uppfattning. En eventbyrå i Stockholm som kan hjälpa dig att boka attraktiva lokaler i Stockholm och Göteborg är SPG Event.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos SPG Event.”