EVENT OCH KONFERENS PÅ NYTT SÄTT

Event och konferens på nytt sätt | SPG Event

Festivaler, konferenser, mässor och event blir allt vanligare. Därför har arrangörer börjat att utforska olika möjligheter att göra dem speciella och till något utöver det vanliga. Främst för att locka fler besökare men även för att skapa en kreativ atmosfär.

Idag samlas människor på mässor och möten kring olika intressen som de har gemensamt. Att göra dessa sammankomster personliga och speciella är något som eventföretaget SPG Event verkar ha tagit fasta på. Enligt deras hemsida har de ett brett utbud av tjänster och experter inom alla tänkbara områden. Nya idéer gör eventen och konferenserna mer spännande och får folk att tala om dem länge efteråt.

Tack vare ny teknik är det möjligt att genomföra idéer som tidigare varit omöjliga. Lokaler utrustas med teknik som gör det möjligt att enkelt anpassa ljussättning, musik, bildprojicering med mera. Men det är inte bara tekniken som går framåt. Utbudet av lokaler utökas ständigt när fastighetsägare inser potentialen i gamla lokaler som stått tomma eller utnyttjar befintliga lokaler på bästa sätt. Det har därför blivit enklare att få tag på en exklusiv konferenslokal Stockholm.

Ett exempel på en fantastisk lokal är konferens- och festlokalen i Arnoldshuset på Stureplan i Stockholm. Där är det inte tekniken som står i fokus utan vacker inredning och historisk charm med vackra väggmålningar och välbevarade kakelugnar. Den här lokalen är en av de lokaler som SPG Event enligt sin hemsida har i sitt utbud.

Ett annat exempel på en exklusiv konferenslokal Stockholm är konferens- och festlokalen i Berns. I samma hus finns både restauranger, barer, nattklubbar och konsertscener. Detta gör att Berns nog är den konferenslokal Stockholm som har mest att erbjuda. Även denna lokal finns i SPG Events utbud av lokaler. Men det är inte bara lokalen som avgör om eventet, festen eller konferensen blir lyckad. Det krävs både planering och resurser för att genomföra eventet på ett smidigt sätt. En eventarrangör har oftast resurser och kontakter för att ta hand om allt som rör planering och genomförande av eventet, inbjudningar, lokalbokning, dekoration, catering, servering, städning med mera.

Vänder man sig till en eventarrangör ska man vara noga med att framföra sina önskemål så att arrangören kan ta med dem i planeringen. Det kan handla om allt från mat, dekoration till tekniska behov och vilken konferenslokal Stockholm man helst vill vara i. En konferens som stannar kvar i minnet har oftast något utöver det vanliga, så om man vill imponera på sina besökare ska man tänka till en extra gång eller kontakta en expert som vet vad som funkar.

Louise Hammar

”Åsikterna i den här texten är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos SPG Event.”