EN LYCKAD VINTERKONFERENS I STOCKHOLM KRÄVER MER ÄN GLÖGG OCH BJÄLLERKLANG

En lyckad vinterkonferens i Stockholm kräver mer än glögg och bjällerklang | SPG Event

Under den kalla årstiden är alla avbrott från rutinerna extra välkomna, eller hur? Vi behöver muntras upp, ha trevligt tillsammans och stärka relationerna inom företaget och mot kunderna. Många gillar att samlas runt en värmande brasa, där man läppjar på glöggen och ser fram emot våren och ett nytt år. Hur kan detta läge utnyttjas på bästa sätt? Vad finns det som du kan uppmärksamma internt eller utåt under vintern? Vad ska du tänka på för att få till en riktigt lyckad vinterkonferens?

Här nedanför följer ett antal användbara tips:

  1. Referenser. Se till att du har en duktig och erfaren partner som gjort liknande arrangemang förr. Hör dig för bland kompisar och kollegor för att få en uppfattning om vilka som är bäst.
  2. Sammanhang. Glöm inte kontexten. Hur backar du bäst upp temat för konferensen? Hur kan lokaler och kringservice stödja det som är målet för samlingen?
  3. Stora ramar. Kom ihåg att ha kul. Ta dig tid att tänka lite nytt i planeringsstadiet innan du sätter ner foten. Ta med alla sinnen. Väj inte för känslor, smakupplevelser eller överraskningar.
  4. Catering. Samarbeta med någon som även erbjuder bra företagscatering. Mat och dryck av hög kvalitet är A och O.

Storstilat eller lite mysigt

Ibland är det läge för att slå på stora trumman och kosta på med scenshow, dans och vita dukar. Det går att ordna naturligtvis. Du kan räkna med de bästa kockarna, de finaste lokalerna och ett fantastiskt nätverk av all service du kan tänkas behöva. Ibland behöver det inte vara så överdådigt. Ibland är det viktigt att deltagarna kan se varandra i ögonen och känna att de har gott om tid att smälta föreläsningen eller få lugn och ro kring grupparbetet. Många gånger kan det fungera att hyra in sig på eller nära arbetsplatsen, vid andra tillfällen är det viktigt att komma bort och få in fler kvalitéer, som vackra omgivningar eller en geografisk distans till vardagen. Det finns mycket att välja mellan, så gör en lista med dina behov och önskemål för den vinterkonferens i Stockholm du ser framför dig.

Framgångsrecept

Du vill göra intryck, imponera och skapa minnen för alla som är med. Det är rimligt och inte omöjligt. För du är ju inte ensam. Du kommer att få tips och stöd hela vägen. Men hur skapas då en succé? Du har säkert hört citatet från en känd svensk slalomåkare från 1970-talet ”ju mer jag tränar desto mer tur har jag”. Så är det. ”Övning ger färdighet” som ett annat uttryck låter. Det är något du får tillgång till när du har en erfaren eventpartner. Något av en genväg egentligen. Din roll blir att förvänta dig det allra bästa och utmana arrangören. Hemläxan är nu att lista vad ni är ute efter, vilka resultat ni hoppas på, vilka begränsningar som finns och formulera gärna den story du vill att deltagarna ska berätta efteråt. Det är en målbild som brukar sätta fart på tankeverksamheten.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos SPG Event.”