Destinationskollen: Ålesund – Stranda

Hela området kring Ålesund och Strandafjället kallas Sunnmöre och är väl känt för sin fantastiska natur och hisnande vyer.

Det besökare fascineras och fängslas av är att kunna kombinera en alpinupplevelse i goda snöförhållanden med att blicka ut över hänförande norskt fjordlandskap. Detta är en av få platser i världen där du på en bra dag kan åka skidor från högsta bergstopp hela vägen ner till havet.

Våra bästa boendetips

Hotell Brosundet, Ålesund
Designhotell i hjärtat av Ålesund beläget just vid vattnet. Ett hotell som värnar om historien och samtidigt har blicken vänd mot framtiden. Delar av byggnaden användes förr som sjöbodar och än idag kan båtar färdas in via sundet och lägga till just utanför hotellet. Mysigt och modernt med varm och välkomnande känsla.

Hotell Storfjord
Drömmen om en fjällstuga! Ett gömställe som inbjuder till lugn och harmoni. Ett idyllisk boutiquehotell med praktfull utsikt mot Storfjorden och Sunnmörefjällen. Mysigt och stilfullt inredda rum där norsk fjällkänsla kombineras med designmöbler och nytänk.
Konferera, unna dig en spaupplevelse eller bara njut av en god bok framför brasan i hotellets bibliotek.

Juvet Landskapshotell
Något utöver det vanliga! På detta Europas första landskapshotell möter natur modern arkitektur och visar att de verkligen kan trivas och gå hand i hand. Här bor man i fristående rum utplacerade vacker i mitt i naturen utmed en älv. Njut av den rofyllda stämningen, spaupplevelse och lokalt producerad mat i den vackraste av miljöer.

Matupplevelser vi rekommenderar

Maki, Ålesund
Centralt och just intill Hotell Brosundet hittar man restaurang MAKI. Här låg förr i tiden ett packhus där dagens fångade fisk togs om hand. Idag är man på denna fiskerestaurang med japansk touch väldigt stolta över att fortfarande ta till vara på vad havet runt ikring Sunnmöre har att erbjuda.

Storfjord Hotell
En av Norges allra främsta restauranger när det kommer till matupplevelser formade med lokalproducerad råvaror. Man erbjuder ett mycket digert urval ab lokalproducerad ost samt serverar sina gäster sitt eget närbryggda öl.

Juvet Landskapshotell
Här äter man gemensamt med övriga gäster vad kocken satt ihop för kvällen. Fisk från närliggande vatten, djur eller grönt från trakten och inte sällan dessert på hallon odlade just intill. En genuin matupplevelse i varm och hemtrevlig miljö.

Förslag på reseupplägg

Dag 1
Flyg från Landvetter till Ålesund. Konferens och övernattning på Hotell Brosundet samt middag på restaurang MAKI.

Dag 2
Skidåkning med guide på vackra Strandafjellet, Stranda. Middag och övernattning på Hotell Storfjord.

Dag 3
Skidåkning i Strandafjället, Stranda. Middag och övernattning på Hotell Storfjord.

Dag 4
Transport med helikopter till Landskapshotell Juvet. Konferens, spaupplevelse, middag och övernattning.

Dag 5
Friluftsliv, spaupplevelse, middag och övernattning på Landskapshotell Juvet.

Dag 6
Hemfärd. Flyg Ålesund – Landvetter.