Biografen som blev L’Avventura!

Sista veckan i januari slogs äntligen portarna upp till L’Avventura

i den före detta biografen på Sveavägen 77, där matsalen ligger i den gamla välbevarade biosalongen. L’Avventura är en klassisk italiensk kvarterskrog – men i ett större och ambitiösare utförande!

Vi träffade, en vecka, efter öppning krögare Karl Ljung tillsammans med hans kökschefer Laura Marino och Jens Bergstrand.

Hej! Ni har nu varit igång i en vecka. Hur känns det?

Det är oerhört mäktigt! Vi har redan fått mycket positiv respons vilket visar att det vi gör är uppskattat. Det vi har jobbat så intensivt med den senaste tiden har gett oss en unik upplevelse som Stockholm har saknat.

När man kommer in i matsalen får man en wow-känsla, det är minst sagt en spektakulär miljö.
Mellan 1927 och 1985 var det biograf här. Salongen var extremt påkostad med romerska väggmålningar och fina material – och lyckligtvis finns all originalinredning kvar! Med sex meter i takhöjd är det en fantastisk rymd och akustik här, berättar Karl.

Ni har dessutom satsat extra på serviceupplevelsen och har ett riktigt starkt team. Bland annat har ni krogstjärnan Erik Videgård med er i matsalen.
Vi har verkligen satsat på ett generöst värdskap. Det är vårt team som gör hela krogen – och i teamet ingår Erik! Hans uppdrag på L’Avventura kretsar kring våra vagnar för flambering, tranchering och servering. Allt som toppar upplevelsen med andra ord!

Ni vill gärna att man äter lite som i Italien. Berätta mer om maten och menyn.

Det är faktiskt rätt enkelt, man äter lite av allt! Jag är själv uppvuxen med att farmor lagar mat hela dagarna nere på Sicilien, för att vi sedan ska ägna hela kvällen till att äta. Det är härligt att dela mat i gott sällskap – även om man förstås kan äta precis som man vill eller bara slinka in för en pasta och ett glas svalt rödvin en vanlig tisdag, berättar Laura.

L’Avventura har också en fantastisk bar och öppnar ytterligare en på balkongen om några veckor.

Ja, precis! I foajébaren slinker man gärna in för ett glas vin eller en drink och kanske någon antipasti. Kom förbi redan ikväll för after work med Bellinis och arancini, vilket är risottobollar med tryffel. Det blir en riktig pangstart på helgen helt enkelt – vi öppnar kl. 16.00!


ÖPPETTIDER:

Restaurang
Tis–Lör: 17.00–01.00
Sön–Mån: Stängt

Bar
Tis–Tor: 17.00–01.00
Fre–Lör: 16.00–01.00
Sön–Mån: Stängt