ATT VÄLJA RÄTT EVENTPLANERARE

Att välja rätt eventplanerare | SPG Event

Att vara värd för ett stort event kan ge ett företag många ekonomiska, sociala och kulturella fördelar. Beroende på vilken typ av event som anordnas kan företaget få mer publicitet och förbättra sin image, vilket gör eventplaneringen till en form av långsiktig investering. Att anordna ett event kan även skapa bättre relationer till kunder och mellan medarbetare.

Det finns alltså en hel del att vinna på att anordna någon typ av tillställning, men det gäller att göra det på rätt sätt. Om företaget i fråga saknar kompetens eller den tid som krävs för att planera ordentligt är det en bra idé att ta hjälp av en expert. Det finns många duktiga eventföretag att välja mellan, men hur vet man vilka som är bäst?

Innan du anlitar en eventplanerare bör du göra klart för dig vilken typ av event du vill anordna och vad som är syftet. På så vis kan du lättare avgöra vilken typ av kompetens eventplaneraren behöver ha. Även budgeten är förstås en viktig komponent, och här gäller det att hitta någon inom din prisklass som dessutom erbjuder allt det du vill ha. Följande är några av de saker du kan ha i åtanke när du letar efter en eventplanerare:

Expertis

Innan du väljer din samarbetspartner är det bra att veta vilken typ av event just de är experter på. Hör efter om vad eventplaneraren arbetar mest med. Ligger fokus på musikarrangemang, eller är de kanske specialister på att anordna minnesvärda företagsträffar? Har de stor erfarenhet av att arbeta med teknikföretag? De flesta eventföretag har hemsidor där du oftast kan läsa om aktuella case, vilket är ett bra sätt att skapa sig ett hum om vad de är bra på.

Avgifter

För att hålla sig till budgeten bör du se till att ha koll på alla eventuella avgifter eller extra kostnader som kan tillkomma. Med en klar bild över de totala kostnaderna slipper du bli överraskad senare. Ingår till exempel eventpersonal, lokal för event och catering i priset? Var noga med att specificera exakt vad det är du behöver när du ber om en offert.

Om du letar efter en eventbyrå i Stockholm kan du vända dig till SPG Event. De anordnar bland annat hostipalityupplevelser, företagsfester, mässor och lanseringar.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos SPG Event.”