4 SAKER ATT LETA EFTER NÄR DU SKA ANLITA ETT EVENTFÖRETAG

4 saker att leta efter när du ska anlita ett eventföretag | SPG Event

En del tror att eventproduktion bara handlar om att planera bröllop och att sätta ihop företagsfester, att det bara handlar om att bygga scenen och styra ljudet och ljuset på konserter. Men detta är såklart långt ifrån sanningen; eventproduktion handlar om mycket mer än bara själva planeringen och genomförandet.

Professionell eventproduktion innebär att en projektledare tillsammans med sitt team arbetar tillsammans med kunden för att föra samman olika element och leverera en unik och minnesvärd upplevelse. Allt detta ska även göras inom ramarna för deadline och budget. Vare sig det gäller en stor gala eller en intim tillställning är det eventplanerarens jobb att ta fram en idé för eventet och rodda genomförandet medan man håller kontakten med alla de olika samarbetspartnerna och underleverantörerna. Nedan hittar du en lista på saker som din eventbyrå bör kunna erbjuda:

Upplevelse

Ett event handlar inte bara om att få dina gäster att närvara, det är även viktigt att de faktiskt får med sig en upplevelse och en erfarenhet när de går hem igen. Det här är något som din eventbyrå bör ha järnkoll på. De bör veta att gästerna har idéer och förväntningar på tillställningen från det ögonblick då de fått inbjudan, och de bör sträva mot att överträffa dessa. Ett event kan upplevas med flera sinnen, och det gäller att tänka igenom allt från lokal och dekoration till mat och underhållning.

Teknik och kreativitet

Även om det ofta krävs en hel del teknisk utrustning för att genomföra ett event, är tekniken mer än bara utrustning. Genom att tillföra kreativitet till tekniken kan man skapa riktigt häftiga och minnesvärda upplevelser som publiken kommer att uppskatta. En duktig eventplanerare vet att varje element av en produktion bidrar till att skapa eventet i sin helhet.

Känslor och atmosfär

Ett bra event ska kunna framkalla reaktioner och känslor hos deltagare och gäster. Detta kan man åstadkomma genom att bland annat kombinera ett intressant innehåll med en spännande lokal och häpnadsväckande ljud och ljus. Ett bra eventföretag förstår vikten av att få deltagarna att uppleva nuet.

Substans

Hur mycket glitter och glamour du än adderar till din inredning kommer eventet att floppa om det saknar substans. Din eventbyrå bör kunna ge dig förslag på hur du förstärker ditt innehåll på bästa sätt med eventets olika element, med allt från inbjudningar till mat och dekoration.

När du letar efter ett företag som sysslar med eventproduktion i Stockholm bör du alltså ta reda på om de har koll på de här sakerna. Ett eventföretag i Stockholm med stor erfarenhet av att skapa förstklassiga event är SPG Event. På deras hemsida kan du läsa mer om deras tidigare case.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos SPG Event.”