3 TIPS I SAMARBETET MED EN EVENTBYRÅ I STOCKHOLM

3 tips i samarbetet med en eventbyrå i Stockholm | SPG Event

Den stora fördelen med att anlita en eventbyrå i Stockholm är att den ansvarige projektledaren kan ta ett brett helhetsgrepp på eventet. Oavsett om det är fråga om konferenser, företagsfester, kick-offer eller lanseringar så behöver du inte engagera dig under förberedelserna av arrangemanget – om du inte själv vill.

Fast, resultatet blir naturligtvis bättre om du som arrangör deltar och sätter ord på vad du du vill ha. Hur skicklig koordinatorn än må vara så känner personen i fråga inte din verksamhet på samma sätt som du. Det krävs med andra ord en del samarbete och transparens för att en firmafest arrangör ska kunna leverera de där verkligt spännande och skräddarsydda eventen.

Här kommer några fler tips som kan vara till nytta under förberedelserna inför ditt företagsevent:

Syfte

Fråga dig vilket som är det egentliga syftet bakom eventet. Handlar det om konferens, produktlansering, premiärfest eller nätverksbyggande? Utbildning eller kompetensutveckling? Först när du har skissat upp de grundläggande riktlinjerna kan du tillsammans med den ansvarige projektledaren komma vidare med planeringen och själva genomförandet av eventet.

Praktiska förutsättningar

Tidsplan och budget kanske inte känns så kul eller spännande men är helt avgörande inför en eventproduktion. Först när du vet vilka resurser som finns att röra sig med kan du ta beslut om lokaler, eventets tidsramar, meny och liknande. En eventbyrå har också goda kunskaper om vilka resurser som är värda att lägga ned och på vad. Be dem om hjälp innan du till exempel bokar den där onödigt dyra artisten, eller konferencieren som stjälper snarare än hjälper eventet.

Budskap & målgrupp

För att kunna marknadsföra eventet på rätt sätt är det viktigt att du lyfter fram ett relevant budskap till en lika relevant målgrupp. Vad vill du? Presentera en ny produkt, en kampanj, eller något helt annat? Vilka ska nås av detta? Dina redan befintliga kunder, nya kundgrupper eller är det snarare ett budskap riktat mot dina konkurrenter? Lägg ned ordentligt med tid på det här arbetet och ta fram ett gediget underlag. Det kan nämligen komma till nytta även i flera andra kampanj- och eventsatsningar framöver.

Genom att skräddarsy event efter företagets specifika behov, förutsättningar och önskemål ökar chansen för att arrangemangen blir framgångsrika. Men det är mycket att tänka på och att anlita experthjälp redan i ett tidigt stadium är därför en god idé.

SPG Event är specialister på eventprojektering och kan guida dig vidare oavsett om du är är intresserad av en stillsam konferensresa eller festlig middagsbjudning. De hjälper dig också med att hyra festlokal och i kontakten med cateringföretag i Stockholm. Kontakta dem idag för ytterligare information, eller läs mer på deras webbplats.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos SPG Event.”