Fortsätt till innehåll
Briska Cider marknadsaktivitet i samarbete med SPG Event
Varumärkesaktivering
och sponsring

Briska

Bakgrund

Briska Cider är en premiumcider framtagen genom kunnandet och hantverket hos Kiviks Musteri i Österlens böljande landskap. I Österlen har frukt odlats storskaligt i flera generationer, och Kiviks Musteri är inget undantag. Sedan 1888 har det familjeägda företaget förfinat äppelodlingen och 1935 startades cidertillverkningen där Briska idag är en viktig del. Cidern förvaltas numera av cidermästaren Bengt Åkesson och produceras av Spendrups Bryggeri AB.

Uppdrag

Stureplansgruppen Event har tillsammans med Briska producerat ett flertal marknadsaktiviteter samt varit med och säkerställt Briskas varumärke i fler publika tillställningar, inklusive Årets kock och Spendrups dryckesturné.

Resultat

SPG Event har under samarbetet utvecklat ett nytt koncept, för nya målgrupper, genom att ta fram Briskadrinkar. Drinkarna har blivit en viktig del av Briskas marknadsaktiviteter och målsättningen är att nå ut med konceptet till samtliga beställare av Briska. För att nå dit har vi anordnat utbildningar, där vi lär ut hur drinkarna ska blandas och vilka komponenter som passar bra ihop med de olika Briska-smakerna. Utvecklingen av konceptet Briska-drinkar leds av två bartenders med genuin anknytning till Stureplansgruppens koncern – de är numera Briskas ambassadörer.

SPG Event har också haft en viktig roll i flera andra samarbeten med Briska såsom:
– PR-aktiviteter för bloggare i samband med Summerburst.
– PR-aktiviteter för bloggare vid lansering av nya smakerna ”Candy Apple” och ”Briska Golden Cider”.
– Projektledning och produktion av Briska Cider under Spendrups dryckesturné i Sthlm/Gbg/Malmö.
– Barbranding och bemanning under Årets Kocks efterfest.
– Drinkskola

Med hjälp av SPG Events marknadsföringsaktiviteter har Briskas friska och fruktiga cider väckt ett stort intresse i sociala medier och bland kända bloggare. Varumärket har också stärkts bland såväl krögare som inom den privata sektorn.

Tillbaka till toppen